Inbjudan till Ulvjakten
våren 2016

För er som vill ha en rolig dag i vacker omgivning med lite puls! Ulvjakten är en tävling för lag med 2-5 personer i den härliga terrängen i södra Stockholm.

Nästa tävling kommer att hållas 23 april 2016. Gilla vår FB-sida och gilla den för löpande info.

Lagen har 3 timmar på sig att hitta så många kontroller som möjligt. Ca 20-30 kontroller kommer att vara utplacerade på ett område som gör det omöjligt att hinna till alla inom utsatt tid. Det är enkel vägvalsorientering även om kompass alltid är bra att ha med sig. Varje kontroll ger olika många poäng (8 - 22p) beroende på svårighetsgrad. Flest poäng vinner.

Tävlingen startar kl 12:00 och slutsignal kommer att ljuda kl 15. För varje ny påbörjad minut som hela laget inte tagit sig över mållinjen får:
Mtb - 25 poängavdrag överskriden minut
Trail - 15 poängavdrag överskriden minut

Banan kommer bestå av allt från teknisk MTB till grusvägar, höjdmetrar och asfalt. Variation är kul. Löpningen kommer i huvudsak att vara på stigar och grusvägar men det beror såklart också på vilka vägval laget gör.
Kontrollerna kommer sitta högt och lågt men med enkel orientering, MTB klassen får räkna med kortare löpsträckor som kommer fungera bra både med och utan cykelskor.

Max två kartuppsättningar per lag, laget kommer också ha en sportidentpinne per lag.

Bulle, frukt, grillkorv och dricka vid målgång!!!
 

Klasser -  lag 2-5 deltagare i dam, herr och mix

  • MTB med kortare löpsträckor fram till vissa kontroller
  • Traillöpning

Kartorna kommer vara av typ terrängkarta

Priser kommer att lottas ut till vinnare i varje klass (MTB och Trail) men även lottas ut bland övriga deltagare.


 
Drivs med Webnode